Noora Hakala: ”Jumala on aina lähelläni”

Noora  Hakala: ”Jumala on aina lähelläni”

Noora on parikymppinen seurakuntanuori, perheensä neljästä lapsesta vanhin. Hänen koko perheensä ja sukunsa on uskossa ja Noora sanookin kasvaneensa aina lähellä Jumalaa. 

–       En osaa sanoa elämästäni yhtä hetkeä, jolloin olisin ”tullut uskoon”. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että uskoisin kaiken sokeasti. Olen käynyt läpi uskon haasteita, lukenut itse Raamattua ja tehnyt johtopäätöksiä sen perusteella. Olen löytänyt henkilökohtaisen suhteen Jumalaan. Jumala ei ole minulle kaukainen, vaan hän on mukana elämässäni Isänä, Auttajana, Paimenena ja Ystävänä.  

Nooran mielestä yksi hienoimmista asioista uskossa on se luottamus ja turva, joka on Jumalassa. Raskaiden ylioppilaskirjoitusten ja ihmissuhdeasioiden haasteissa hän on voinut luottaa siihen, että Jumala pitää hänestä huolen. Noora suhtautuukin luottavaisesti tulevaisuuteen.

–       Vaikka uutisissa kuulee hurjista asioista maailmalta päivittäin, kuten kouluammuskeluista, terrorismista, sodista, vaarallisista sairauksista tai ydinonnettomuuksista, en pelkää tulevaisuutta. Koko universumin Luoja on kanssani, minne ikinä menenkään, sanoo Noora luottavaisesti.

Nooran askeleet ovat kulkeneet Myyrmäestä maailmalle. Viime talven hän vietti Australiassa erään yhteiskristillisen järjestön opetuslapseuskoulussa. Sieltä käsin Noora teki lähetysmatkan Papua Uusi Guinealle ja Filippiineille.

–       Autoimme klinikoilla ja sairaalassa, vierailimme lastenkodeissa ja kylissä, kävimme slummissa ja pelasimme katulapsien kanssa, sekä maalasimme erään seurakunnan toimitilat. Minulla oli myös paljon aikaa rukoukseen, Raamatun lukuun ja uskonasioista keskusteluun. Huomasin, että mitä enemmän minä annan aikaani ja energiaani Jumalalle, sitä lähemmäs pääsen Häntä ja olen Hänen käytössään.

Rukous onkin Nooralle tosi tärkeä juttu. Hän on oppinut turvautumaan arkisissa asioissa Jumalan apuun ja saanut nähdä, että Jumala vastaa rukouksiin.

–       Olen parhaillaan muuttamassa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan psykologiaa. Olin aluksi huolissani siitä, että en löytäisi sopivaa asuntoa. Huokailin usein Jumalan puoleen. Tällä viikolla sain täydellisen asunnon, aivan kouluni vierestä. Jotkut saattavat ajatella, että tällaiset asiat ovat sattumaa. Minun mielestäni ne eivät ole. Kaikki hyvät ja täydelliset lahjat tulevat ylhäältä, Noora toteaa.