Ossi Lehtinen: “Haluan lauluillani välittää Jumalan ilosanomaa”

Ossi Lehtinen: “Haluan lauluillani välittää Jumalan ilosanomaa”

Asemakappelin tilaisuuksissa kuullaan usein Ossi Lehtisen laulua. Aikanaan Dallape-yhtyeeseen kuuluneen Ossin iskelmäkappaleet ovat vaihtuneet hengellisiin lauluihin.

Jumalan varjelus on näkynyt Ossin elämässä monella tavalla, ja sitä hän on tarvinnutkin. Kiireinen taiteilijaelämä, lukuisat esiintymiset ja keikkamatkat olivat kuluttavia. Viihdemaailman lieveilmiöt alkoholinkäyttöineen veivät Ossin ja monet muut artistit kierteeseen, josta kaikki eivät selvinneet.

Varjelusta tarvittiin, sillä matkan varrelle sattui kuluttavan elämäntyylin lisäksi myös vakava auto-onnettomuus, kun autonkuljettaja nukahti eräällä keikkamatkalla. Uskovan äidin rukoukset kantoivat ja Ossi sai jatkoajan.

Täysipäiväisen iskelmäuran jälkeen Ossi siirtyi töihin lentokentälle ja vapaa-aikana hän keikkaili ahkerasti tanssipaikoilla. Hänellä oli uskovainen työkaveri, jolta hän kyseli hengellisistä asioista.

– Ilmeisesti kysymyksiä oli aivan liikaa tai sitten ne olivat vähän erikoisia, koska työkaverini totesi lopulta, että “kyllä Isä saa sinun tähtesi harmaita hiuksia”, Ossi kertoo.

Tästä huolimatta sekä työkaverilla että Taivaan Isällä riitti kärsivällisyyttä Ossia kohtaan. Kerran Ossi lähti työkaverin kanssa hengelliseen tilaisuuteen, jonka lopussa salin etuosaan pyydettiin kaikki ne, jotka haluavat lähteä seuraamaan Jumalaa. 

Ossi Lehtisellä oli silloin ratkaisun paikka: jatkaako entistä, tyhjältä tuntuvaa viihdetaiteilijan elämäänsä vai uskaltaako muuttaa elämänsä suuntaa. Ossi kertoi saarnamiehelle haluavansa tulla uskoon.

– Puolestani rukoiltiin, mutta en kokenut mitään erikoista tunnevyöryä. Herkkä kun olen, niin ehkä siinä kuitenkin joku kyynel nousi silmään. Tunsin vain sen, että olin kerrankin elämässäni tehnyt jotakin järkevää. Tunteet tulivat sitten vasta myöhemmin, mutta tämä rukous muutti elämäni suunnan ja laadun.

Uskoontulon jälkeen iskelmät vaihtuivat hengellisiin lauluihin, joiden kanssa Ossi on kiertänyt monissa eri paikoissa jo yli 30 vuoden ajan. Näihin vuosiin on sisältynyt myös monia raskaita hetkiä, kuten Ossin puolison kuolema muutama vuosi sitten ja syvä masennus.

–        Silti nämä vuodet ovat olleet elämäni parasta aikaa, Ossi sanoo.

Nyt hän tekee laulumatkoja yhdessä uuden puolisonsa kanssa ja välittää ihmisille Jumalan ilosanomaa sanoin ja sävelin.